woensdag 14 april 2010

Tijdje stilgelegen


Ik heb een tijdje niets gedaan in verband met een moeizaam lopende zwangerschap en daar boven op het slechte nieuws in de 34e week van de zwangerschap: ons kindje bleek 2 afwijkingen te hebben. We wisten toen al dat het een meisje werd: Marieke. Marieke heeft een hartafwijking en een afwijking in de hersenen. Haar hersenbalk ontbreekt en de hersenkamers hebben een afwijkende vorm. Ook is er een plekje gezien dat niet thuishoort in de hersenen: een bloeding of kalkafzetting. Dit weten we nog steeds niet zeker maar men denkt een oude bloeding. (Bij de bevalling zal een bloedvat gesprongen zijn. In juli volgt nog een mri en dan weten we dat zeker.

Veel onderzoeken gehad, bevallen in het Radboud te Nijmegen zodat ze meteen onderzocht kon worden.
Morgen wordt ze 12 weken. Na alle slechte berichten, ze zou allerlei ontwikkelachterstanden krijgen, mogelijk problemen met gehoor en zicht, mogelijk spastisch, hebben we inmiddels te horen gekregen dat Marieke niet tot nauwelijks last heeft van het ontbreken van de hersenbalk. Ze ontwikkelt heel goed en is nu een 'normale' baby. Terwijl ons al voor de geboorte is verteld dat we er niet op moesten rekenen dat we niets zouden merken aan haar!

Afijn, uiteindelijk zal de tijd het leren, de medici weten het ook allemaal niet zeker. Maar voorlopig hoeven we even niet meer naar Nijmegen en kunnen we genieten van ons meiske!


5 opmerkingen:

  1. wat een mooi meisje ik wens jullie veel succes en gezondheid toe.
    Wij hebben ook tijdens mijn laatste zwangerschap maanden tussen vrees en hoop geleefd en dat is slopend dus we kunnen elkaar op dat vlak de hand schudden. Bij ons bleek het later een storm in een glas water te zijn en ik hoop dat datzelfde voor jullie mag gelden.

    Groetjes Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zag de foto en dacht wat een mooi roze babytje..en dan lees je het verhaal...wat vervelend allemaal!!Ik hoop toch dat jullie kunnen genieten van haar ondanks de zorgen!En duimen dat het mee mag vallen....groet!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat een mooi meisje zeg! , je zou zo niet zeggen dat er iets met haar aan de hand zou zijn.
    't is toch wel schrikken als je dat dan leest!
    hopenlijk blijft ze weinig last houden van de ''afwijking'''en dat het zoals d\boederie al zei mee mag vallen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi,

    Ik heb een (achter)neefje waarbij ook de hersenbalk ontbreekt, het mannetje wordt van de zomer 6 en hij ontwikkelt zich tot nu toe net als iedere andere kleuter. Ik hoop dat dit voor jullie dochtertje ook zo mag zijn!

    Simone

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi, ik las dat bij jou dochtertje de hersenbalk mist en de hersenkamers een vervorming hebben, is daar door de artsen ook een benaming voor gegeven? Ik heb afgelopen week het zelfde te horen gekregen en kan er maar weinig over vinden. We zitten dus super in twijfels. Alvast bedankt voor het reageren. Met vriendelijk groeten Kim. ladykim77@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen